Curriculum
- 2 Sections
- 0 Lessons
- 10 Weeks
Expand all sectionsCollapse all sections
- E1: Erikoiskriteerit: Ruokamatkailu ja ruoka matkailussaRuoka liittyy olennaisella tavalla matkailupalveluihin ja ruokaelämykset ovat asiakkaille tärkeä osa matkakokemusta. Ruokatuote on yksi tapa kertoa vieraille saamelaiskulttuurista. Erityisen tärkeää on huomioida ja tarvittaessa priorisoida yhteisön jäsenten ruokaturvan riittävyys ja saavutettavuus. Yhteistyö ruokamatkailussa tulee olla kaikkia osapuolia hyödyttävää. Hyvä ruokatuote lisää koko matkailualueen houkuttelevuutta ja on oiva tapa lisätä kulttuurisisältöä tähän jokapäiväiseen aktiviteettiin. Ruokahävikki tulee minimoida.5
- E2: Erikoiskriteerit: PoromatkailuPoro on yksi tärkeistä saamelaiskulttuurin kulmakivistä sekä tärkeimmistä matkailun vetovoimatekijöistä saamelaisten kotiseutualueella ja koko poronhoitoalueella. Poromatkailuun lasketaan porotila- ja tokkavierailut, ajoporot sekä takkaporot. Poromatkailun lähtökohtana tulee olla poron hyvinvointi. Poro matkailutyöntekijänä tarvitsee riittävää lepoa sekä rauhaa vierailijoista. Matkailuporon käsittelijän tulee olla tottunut poroihin ja niiden hoitoon.7
